FAQ

Nog meer vragen

 • Moeten we nog wat veranderen aan de wagens voor de 24 uursrace?

  Nee, alle wagens die toegestaan zijn voor de Citybug Cup mogen ook meedoen aan de 24 uur van Spa Francorchamps. Zorg wel dat je blusser en gordels nog aan de eisen voldoen. De Citybug wagens doen meer voor het overall klassement en voor de winst in hun eigen klasse.

 • Telt de 24 uursrace aan het eind van het seizoen ook mee voor het NK?

  Nee, vooraf aan de 24 uursrace wordt de finalerace verreden op het circuit van Spa Francorchamps. Deze zal zijn over twee races van maximaal een uur. Deze tellen wel mee voor het NK. In de middag van 21 oktober zal de start van de 24 uur van Spa Francorchamps zijn.

 • Citybug Cup, wat houdt het in?

  Racen in de goedkoopste racewagen, met exact gelijke wagens voor een officieel Nederlands Kampioenschap. Bedoeld om nieuwe instroom te krijgen. De perfecte overstap van karten naar autosport omdat de kosten vrijwel gelijk zijn of in veel gevallen zelfs goedkoper.

 • Waarom is het NK Citybug Cup opgezet?

  Sinds een aantal jaren is er geen NK circuit racen meer in Nederland. Er was geen enkele opstapklasse op nationaal niveau om door te stromen van de karting in de autosport. Om dit nieuw leven in te blazen was er een opstapklasse nodig die vergelijkbaar was met de ooit zo populaire Suzuki Swift Cup. Het NK Citybug Cup is opgezet als nieuw initiatief voor dit Nederlands Kampioenschap. Het is een officieel NK onder toezicht van de KNAF. De kosten zijn slechts een fractie van alle voorgaande NK initiatieven. En vanwege de lage kosten voor iedereen bereikbaar.

 • Wat zijn de kosten?

  Het NK Citybug Cup is geraamd op €12.500,- exclusief BTW per seizoen op basis van Arrive and Drive. Heb je zelf een auto en doe je alles met je eigen team dan kan een weekend race al voor €500,= tot €700,=!!! Brandstof, banden en inschrijfgeld inbegrepen.

 • Wat krijg ik voor die €12.500 op basis van arrive and drive

  # autohuur

  # inschrijfgeld

  # transport racewagen

  # technische service op het circuit

  # onderkomen op het circuit

  # running cost zoals banden, brandstof etc.

  # begeleiding en opleiding van de KNAF

  # officieel NK

  # arrive and drive

  # mix van A-events en Breedtesport events

  # heel veel fun

 • Hoeveel wedstrijden zijn het?

  Het gaat hier om 6 wedstrijden in Nederland, Duitsland en België.

 • Met welke wagens wordt er gereden?

  Met Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107.

 • Mag ik met mijn eigen Citybug Cup wagen meedoen?

  Ja, je mag zelf een wagen kopen. Dit is goedkoper omdat je dan geen huur betaalt. Je mag de wagen onder brengen bij Johan Kraan Motorsports of zelf runnen in je eigen team.

 • Hoeveel wagens zijn er beschikbaar?

  Er zijn inmiddels ruim 30 wagens beschikbaar waarvan er inmiddels al een groot aantal gevuld zijn, dus wacht niet te lang. Als er tijdig meer aanmeldingen zijn zullen we naar behoefte extra wagens bijbouwen.

 • Wat is de minimum en maximum leeftijd?

  De minimum leeftijd is 15 jr. vanaf de dag dat je 15 jr bent mag je in Nederland deelnemen aan wedstrijden als je in het bezit bent van een licentie. Een maximum leeftijd is er niet aan de cup. Als je zin hebt om te racen kan je meedoen.

Vragen over de Citybug Cup

 • Welke licentie heb ik nodig?

  Een clublicentie. Ook voor de wedstrijden in het buitenland volstaat een clublicentie aangezien deze onder organisatie van een Nederlandse organisatie zijn.

 • Waar kan ik die licentie halen?

  De Johan Kraan Motorsports Academy heeft een speciale opleiding voor de Citybug Cup. Met een wagen van de organisatie kan je de cursus volgen en klaargestoomd worden voor het KNAF examen. Aan het eind van de drie dagen cursus doe je examen dat bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte.

 • Hoe oud moet je zijn om aan een cursus deel te nemen?

  Je mag al deelnemen aan een cursus als je 14 jaar bent. Op je veertiende kan je een testlicentie behalen die je mag omzetten naar een clublicentie op de dag dat je 15 wordt.

 • Mag ik ook met 2 personen op een wagen rijden?

  Ja, als je verhinderd bent of je wilt het budget delen dan mag je het kampioenschap met twee personen rijden. Dus zoek een maatje en schrijf je in. Je betaald dan eenmalig dubbel inschrijving om ook aan het teamkampioenschap mee te doen. Je mag slechts 2 rijders per auto inschrijven per seizoen. Dus elke race een ander maatje is niet toegestaan.

 • Hoe zit het met schade?

  Brokken is dokken. Helder voor iedere deelnemer. Rijd je in een racewagen en je maakt schade dan is altijd alleen je eigen schade die je moet vergoeden. Rijd je schade in een wagen van het team Johan Kraan Motorsports dan zal dit team de wagen tegen de kostprijs herstellen in hun eigen schadeherstel afdeling. Voor schades zullen we vooraf standaard prijzen geven om ook hier weer de kosten te drukken. Ook andere niet teamleden kunnen hun racewagen bij dat team laten repareren tegen kostprijs.

 • Kan ik de wagens ook testen?

  Ja, als je in bezit bent van een licentie is het mogelijk om onder begeleiding van een instructeur de wagens te testen. De testmogelijkheden zullen op de site geplaatst worden en op de facebook pagina. De kosten voor het testen zijn €100,-

 • Mag ik in zowel de PTC Cup als de Citybug Cup racen?

  Ja, je mag aan beide kampioenschappen deelnemen.

 • Zijn de wagens gelijk aan de wagens van de PTC Cup?

  Ja, de PTC cup die georganiseerd wordt door de ACNN blijft gewoon bestaan en zal de komende jaren blijven groeien. De Citybug Cup zal drie wedstrijden samen rijden met de PTC Cup. Hierdoor ontstaan er grote startvelden.

 • Wat is het verschil met de PTC cup?

  De PTC cupwagens zijn exact gelijk aan de Citybug Cupwagens.

 • Als ik nog meer vragen heb, waar moet ik dan zijn?

  Voor alle vragen kan je terecht bij Johan Kraan. Johan@johankraan.nl of 06-28181871 . Of meld je op de website www.citybugcup.nl