FAQ

Nog meer vragen

 • Moeten we nog wat veranderen aan de wagens voor de 24 uursrace?

  Nee, alle wagens die toegestaan zijn voor de Citybug Cup mogen ook meedoen aan de 24 uur van Spa Francorchamps. Zorg wel dat je blusser en gordels nog aan de eisen voldoen. De Citybug wagens doen mee voor het overall klassement en voor de winst in hun eigen klasse.

 • Citybug Cup, wat houdt het in?

  Racen in de goedkoopste racewagen, met exact gelijke wagens. Bedoeld om nieuwe instroom te krijgen. De perfecte overstap van karten naar autosport omdat de kosten vrijwel gelijk zijn of in veel gevallen zelfs goedkoper.

 • Waarom is de Citybug Cup opgezet?

  Er was geen enkele opstapklasse op nationaal niveau om door te stromen van de karting in de autosport. Om dit nieuw leven in te blazen was er een opstapklasse nodig die vergelijkbaar was met de ooit zo populaire Suzuki Swift Cup. De Citybug Cup is opgezet als nieuw initiatief voor een goede doorstroom en vanwege de lage kosten voor iedereen bereikbaar.

 • Wat zijn de kosten?

  De Citybug Cup is geraamd op €12.500,- exclusief BTW per seizoen op basis van Arrive and Drive. Heb je zelf een auto en doe je alles met je eigen team dan kan een weekend race al voor €500,= tot €700,=!!! Brandstof, banden en inschrijfgeld inbegrepen.

  Huren kan bij diverse teams al voor €1500,- exclusief BTW per event.
  Dit is inclusief huur, running-cost en banden en exclusief brandstof.

 • Wat krijg ik voor die €12.500 op basis van arrive and drive

  # autohuur

  # inschrijfgeld

  # transport racewagen

  # technische service op het circuit

  # onderkomen op het circuit

  # running cost zoals banden en remblokken

  # begeleiding en opleiding van de KNAF?

  # arrive and drive

  # mix van A-events en Breedtesport events

  # heel veel fun

 • Hoeveel wedstrijden zijn het?

  Het gaat hier om 6 wedstrijden in Nederland, Duitsland en België.

 • Met welke wagens wordt er gereden?

  Met Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107.

 • Mag ik met mijn eigen Citybug Cup wagen meedoen?

  Ja, je mag zelf een wagen kopen. Dit is goedkoper omdat je dan geen huur betaalt. Je mag de wagen onder brengen bij Johan Kraan Motorsports of zelf runnen in je eigen team.

 • Wat is de minimum en maximum leeftijd?

  De minimum leeftijd is 15 jr. vanaf de dag dat je 15 jr bent mag je in Nederland deelnemen aan wedstrijden als je in het bezit bent van een licentie. Een maximum leeftijd is er niet aan de cup. Als je zin hebt om te racen kan je meedoen.

Vragen over de Citybug Cup

 • Welke licentie heb ik nodig?

  Een clublicentie. Ook voor de wedstrijden in het buitenland volstaat een clublicentie aangezien deze onder organisatie van een Nederlandse organisatie zijn.

 • Waar kan ik die licentie halen?

  De Johan Kraan Motorsports Academy heeft een speciale opleiding voor de Citybug Cup. Met een wagen van de organisatie kan je de cursus volgen en klaargestoomd worden voor het KNAF examen. Aan het eind van de twee dagen cursus doe je examen dat bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. De eerst volgende cursus mogelijkheid is op 14 & 15 maart 2020, voor meer info en aanmelding klik hier.

 • Hoe oud moet je zijn om aan een cursus deel te nemen?

  Je mag al deelnemen aan een cursus als je 14 jaar bent. Op je veertiende kan je een testlicentie behalen die je mag omzetten naar een clublicentie op de dag dat je 15 wordt.

 • Mag ik ook met 2 personen op een wagen rijden?

  Ja, als je verhinderd bent of je wilt het budget delen dan mag je het kampioenschap met twee personen rijden. Dus zoek een maatje en schrijf je in. Je betaald dan eenmalig dubbel inschrijving om ook aan het teamkampioenschap mee te doen. Je mag slechts 2 rijders per auto inschrijven per seizoen. Dus elke race een ander maatje is niet toegestaan.

 • Hoe zit het met schade?

  Brokken is dokken. Helder voor iedere deelnemer!
  Rijd je in een racewagen en je maakt schade dan is altijd alleen je eigen schade die je moet vergoeden. Rijd je schade in een wagen van het team Johan Kraan Motorsports dan zal dit team de wagen tegen de kostprijs herstellen in hun eigen schadeherstel afdeling. Na elk event word de schade opgemaakt, hier ontvang je een offerte van. Ook andere niet teamleden kunnen hun racewagen bij dat team laten repareren tegen kostprijs.

 • Als ik nog meer vragen heb, waar moet ik dan zijn?

  Voor alle vragen kan je terecht bij Johan Kraan. admin@johankraan.nl of 06-28181871 . Of meld je op de website www.citybugcup.nl