NK Citybug open voor eigen auto’s

NK Citybug open voor eigen auto’s
januari 22, 2017 johan_5vni105a
In Uncategorized

De kogel is door de kerk!
Op veler verzoek is het NK Citybug Cup opengesteld voor deelname met auto’s in eigen beheer. Daarmee is het verplichte centrale onderhoud door Global Raceservice opgeheven en mag iedereen een wagen inzetten en zelf onderhouden. Dit alles natuurlijk onder streng toezicht en controle van de organisatie om gelijkheid te garanderen. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor elk team dat mee wil doen aan het officiële NK Citybug.

Johan Kraan: “De centrale service van de cup in 2016 was vrij uniek en garandeerde gelijkheid. Echter veel nieuwe rijders verzochten ons om een eigen wagen in te zetten. Na veel overleg hebben we daarmee ingestemd. Wat meehielp in deze beslissing is dat dit ook de weg vrij maakt voor de nieuw opgezette Belgische C1 cup en de Britse C1 cup. Dit jaar zal hun inbreng nog laag zijn omdat ze net zijn begonnen maar de komende jaren verwachten we hier toch ook veel samenwerking. Sowieso gaan we met een aantal Nederlandse wagens deelnemen aan de 24 uursrace die speciaal voor deze wagens wordt georganiseerd op het circuit van Spa Francorchamps op 21 oktober 2017”

In 2016 maakte de cup een goed eerste seizoen mee. Startvelden van soms 26 wagens zorgden ervoor dat er overal op de baan gevechten waren. Het is heel lang geleden dat we van zoveel wagens op een Nationaal kampioenschap hebben mogen genieten. En dat de cup een goede opstart is voor jong talent blijkt wel uit de winnaar Mika Morien, die met zijn kampioenschap op zak, doorgroeit naar de TCR series komend jaar.
In 2017 zullen er 6 wedstrijden afgewerkt worden op circuits in Nederland en België. Speciaal voor het openstellen van het kampioenschap heeft Johan Kraan Motorsports een aantal wagens in de verkoop gezet waaronder de kampioenswagen. Kijk hiervoor op www.johankraanautomobielen.nl. Op deze manier wordt het voor nieuwkomers makkelijker om in te stappen. Elke verkochte wagen wordt door het team direct weer vervangen voor een nieuwe cupwagen. Uiteraard is team Johan Kraan Motorsports ook in 2017 het team om wagens onder te brengen of te huren. De ervaring in dit team is erg groot en Johan Kraan verwacht ook in 2017 weer met ruim 10 wagens aan de start te verschijnen.
Goedkoop racen!

Voor €12.500,= ex btw rijd je een heel seizoen op basis van huur inclusief inschrijfgeld. Daaraan verandert voor 2017 niets en is alles voor je verzorgd. Maar als je een beetje handig bent kan je ook zelf een auto bouwen en onderhouden. Een Citybugwagen koop je op marktplaats of mobiel.de al vanaf €1500,=. De meest uitgeklede kit koop je al voor iets meer dan €3000,= ex btw. De cuppakketten zijn te koop bij de organisatie. Bij de Johan Kraan Motorsports Academy kan je al een tweedaagse racecursus volgen voor €750,=. Daarmee is racen in een officieel NK voor elke portemonnee bereikbaar geworden.

De Citybug Cup zal aankomend weekend 28 & 29 januari aanwezig zijn op de Racing Expo autosportbeurs in Leeuwarden.
Interesse om in 2017 mee te doen aan het NK Citybug? Kijk op www.citybugcup.nl of mail/bel Johan Kraan op johan@johankraan.nl tel: 0628181871

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*